31-08-09

Mopje

Een klein meisje vraagt aan haar moeder: " Mama, mag ik met de hond een wandelingetje maken?" De moeder antwoord :" Nee, ze staat loops" "Wat wil dat zeggen?" vraagt het meisje. " Vraag dat maar eens aan je vader ! Ik geloof dat hij in de garage is." Het meisje gaat naar de garage en zegt: " Papa, mag ik met de hond gaan wandelen? Ik heb het moeder gevraagd, maar ze zegt de Belle loops staat en dat ik het jou moest vragen." De vader antwoord:"Breng Belle eens tot bij mij." De vader neemt een doek, dempt die in benzine en wrijft vervolgens de hond de rug in om zo de loopse geur te minimaliseren en zegt:" OK! Je kunt nu met Belle ? enkel toertje om de blok maken maar doe haar een hondenriem aan ." Het meisje vertrekt met haar hond om enkele minuten later terug te komen zonder hondenriem en zonder hond. Verrast vraagt de vader: "Waar is Belle?" Het meisje zegt:" Ze is halverwege zonder naft gevallen en een andere hond tracht haar nu tot hier te duwen"

19:34 Gepost door Perzik in Grappige gedichten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

30-08-09

***

Jantje en oma lopen in het bos. Ze komen een bordje tegen. Daarop staat: klootzak.
Waarop Jantje aan zijn oma vraagt: "Wat betekent dat, oma?"
Oma zegt: "Dat betekent dokter."
Dan komen ze nog een bordje tegen. Daarop staat: lul. "Wat betekent dat, oma?"
Oma zegt: "Dat betekent jas."
Ze lopen nog een stukje door en komen weer een bordje tegen. Daarop staat: neuken. "Wat betekent dat, oma?"
Oma zegt: "Dat betekent slapen."
Dan komen ze thuis en oma zegt: "Zo meteen komt de dokter, je moet aardig tegen hem zijn, maar wel een beetje zachtjes praten want ik ga nu even slapen."
Even later belt de dokter aan. Jantje doet de deur open en zegt: "Hallo klootzak, hang je lul maar aan de kapstok en u moet een beetje stil zijn want mijn oma ligt boven te neuken."

***

Vader vertelde aan kleine Jan dat
ze op verlof gingen naar een heel
ver land in een heel mooi hotel
met "All Inclusive Dienst".
Kleine Jan vroeg: "wat is dat papa,
AU LINKLOESIF DIENST??"
En vader legde geduldig uit:
Dat is een hotel waar ze onze
kamers opruimen en bedden maken,
het eten bereiden en onze schoenen
poetsen, onze handdoeken wassen en
kleren strijken... Toen kleine Jan het
begrepen had zei hij tegen zijn papa:
‘"en waarom nemen we mama dan mee???"

 

17:31 Gepost door Perzik in Moppen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-08-09

***

Een man verlaat 's ochtends zijn huis en ziet tot zijn grote schrik dat de hele achterkant van zijn nieuwe Mercedes is gehavend. Maar hij haalt weer opgelucht adem als hij onder de ruitenwisser een briefje ontwaart.
Hij neemt het weg en leest :'BESTE MERCEDES-EIGENAAR. TERWIJL IK DIT SCHRIJF STAAN ER IN DEZE STRAAT 50 MENSEN NAAR MIJ TE KIJKEN. ZIJ DENKEN DAT IK MIJN NAAM, ADRES, KENTEKEN EN POLISNUMMER OPGEEF. DAT IS DUS NIET ZO!'

***


Een dom blondje rijdt door de woestijn. Ze komt langs een droog gevallen rivier en wat denk je? Zit er een ander dom blondje in een roeiboot te roeien! Ze maakt zich spinnijdig: "Daar krijgen wij nou die slechte naam door, door zulke domme blondjes, als ik kon zwemmen, zwom ik er heen en ik zou haar verdrinken!"

***

Jantje zeurt al maanden zijn ouders de oren van hun kop dat hij een broertje wil.
Op een dag is vader dat gezaag spuugzat, hij roept Jantje en zegt:
'Kijk, hier heb je wat graszaad. Strooi dit maar goed rond in de tuin en dan komt de ooievaar wel vanzelf.'
Jantje strooit het graszaad overal rond.
Twee maanden later krijgen de buren een baby.
Tijdens het kraambezoek zegt Jantje kwaad tegen de buurman:
'Als je maar weet dat het niet uw zaad was maar dat van mijn vader!'

19:30 Gepost door Perzik in Moppen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26-08-09

***

Peter bezoekt samen met zijn maat Henk zijn oude moeder. Terwijl Peter gezellig met zijn moeder praat, eet Henk de pinda's op die op de tafel liggen. Als ze samen weer weg gaan, roept Henk: "Bedankt voor de pinda's."
Waarop Peters moeder vriendelijk zegt: "Je mag ze van mij hebben. Sinds mijn kunstgebit kapot is kan ik alleen de chocolade er nog vanaf zuigen."

***

Twee ambtenaren zitten te zuchten en kreunen op het werk. Ze zouden zo graag een dagje verlof nemen, maar de directeur heeft alle verlof opgeschort omdat er teveel werk is. Plots springt een van de twee recht. "Ik weet een manier om enkele dagen verlof te krijgen!" roept hij. "Hoe dan?" vraagt de ander. De man kijkt snel rond - niets te zien van de directeur. Hij klimt op zijn bureel, neemt enkele tegels van het valse plafond uit, klimt in het plafond. Dan slaat hij zijn benen over een metalen pijp, laat zich zakken en hangt zo met zijn kop naar beneden in het kantoor. Binnen enkele seconden staat de directeur er. "Wat is dat hier allemaal?" wil hij bars weten. "Ik ben een lamp" zegt de man. "Ik denk dat jij een beetje overspannen bent. Maakt dat je wegkomt, en dat is een bevel! Ik wil je hier minstens twee dagen niet zien!" "Ja meneer de directeur" antwoordt de man heel gedienstig; hij springt naar beneden, zet zijn computer af en verdwijnt door de deur. De tweede man zet zijn pc uit en staat ook recht, klaar om te vertrekken. "Hela, waar ga jij naartoe?" vraagt de directeur. "Naar huis. Ik kan niet werken in het donker..."

19:01 Gepost door Perzik in Moppen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-08-09

***

Twee mannen zitten tegenover elkaar in de trein. Eén van hen vult een kruiswoordraadsel in. Plots knikt hij heen en weer met zijn hoofd en zegt tegen zijn overbuurman: "Ik kan hem niet meer verder invullen, hij is zo moeilijk, hier moet ik een woord invullen met zes letters en de omschrijving is 'vrouwelijk geslachtsorgaan' en het begint met een v." Waarop die andere persoon vraagt: "Is het verticaal of horizontaal?" Waarop de eerste man antwoordt: "Horizontaal." Dan zegt de tweede: "Tja, als het horizontaal is, dan weet ik het ook niet..."

 ****

Man wordt overvallen: "Je geld of je leven!" "Ik heb geen geld", zegt de man. "Wat doe je dan voor de kost?", vraagt de overvaller. "Ik ben ambtenaar", zegt de man. Waarop de overvaller antwoordt: "Loop maar door, want dan heb je ook geen leven!"

****

Mijnheer Janssen vindt zijn gebrekkige kennis van klassieke muziek een behoorlijk gemis. Hij besluit, in een desperate poging om iets van zijn culturele achterstand in te lopen, naar een uitvoering van het Koninklijke Concertgebouworkest te gaan. Tijdens de pauze staat Janssen in de roezemoezende menigte in de foyer en juist nu wordt hij op pijnlijke wijze herinnerd aan zijn onwetendheid. Hij kan met niemand mee roezemoezen.

Hij gaat naar het toilet, posteert zich boven het urinoir en om toch iets te kunnen zeggen, buigt hij zich een beetje naar zijn buurman en meldt op vriendelijke toon:
"Mooi stuk, maar wel wat zwaar, vindt u niet?"
Waarop de man antwoordt: "Wilt u onmiddellijk voor u kijken!"

09:17 Gepost door Perzik in Moppen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

18-08-09

***

Een dronkaard gaat een pintje drinken in zijn cafe.

Zegt hij tegen de cafebaas: "Geef me er eentje, en die mannen aan het biljard en die aan de vogelpiek ook. En de die op het terras ook. En neem er zelf ook maar een. En schrijf de rekening maar op."

De cafebaas doet dit. Even later hetzelfde liedje: "Ober, geef me er eentje, en die mannen aan het biljart en de die aan de vogelpiek ook. En de die op het terras ook. En neem er zelf ook maar een. En schrijf de rekening maar op".
De cafebaas schrijft alles op, maar zegt: "Manneke, ge hebt toch wel centjes he?". "Tuurlijk !", zegt de dronkaard."
 
Even later: "Ober, geef me er eentje, en die mannen aan het biljart en die aan de vogelpiek ook. En de die op het terras ook. En neem er zelf ook maar een. En schrijf de rekening maar op". De ober doet alles, maar ziet dat de rekening een serieus bedrag wordt. Even later vraagt de dronkaard (nu serieus dronken!) hetzelfde. Maar de cafebaas wil eerst centen zien. "Heb ik lekker niet!", zegt de dronkaard.

De cafebaas wordt razend en slaat de man in het ziekenhuis. De week daarna mag de man het ziekenhuis verlaten en gaat rechtstreeks naar het cafe. Hij zegt: "Ober! Geef me er eentje, en die mannen aan het biljart en die aan de vogelpiek ook. En de die op het terras ook. Maar GIJ niet! Want ge wordt agressief als ge gezopen hebt!!!"

19:31 Gepost door Perzik in Moppen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

17-08-09

***

Een paartje is pasgetrouwd en het vrouwtje maakt het eten klaar. Hij komt binnen en zegt: "Hou maar op met koken. Ik eet niet, want ik leef vande liefde." Hij pakt zijn vrouw onder de arm en neemt haar mee naar boven naar dehobbykamer. Dit gaat zo een week of drie door. Op een avond komt hij 's avonds thuis en ziet hijzijn vrouw van de trapleuning naar beneden glijden, onder aangekomen, rent ze de trap weer op en glijdt weer naar beneden. Hij vangt haar op en vraagt wat dat toch moet voorstellen. "Ja", zegt ze zoetjes, "je leeft toch van de liefde, nou ik was bezig je avondeten op te warmen."

***

Een sportleraar brengt een mooie, jonge studente de regels van het worstelen bij. Na haar de verwurging, de dubbele nelson en de heupworp te hebben geleerd, zegt hij: "Zo, juffrouw, dat waren geoorloofde grepen. Zal ik nu ook een paar ongeoorloofde met u doornemen?" Het meisje wordt vuurrood en vraagt: "Wilt u daarna dan ook met me trouwen?"

20:46 Gepost door Perzik in Moppen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |